Deel je ervaring

Bedankt voor je interesse om je ervaring te delen. Met het delen van jouw ervaring kunnen zorgprofessionals leren om de zorg steeds beter te maken en te laten aansluiten op de persoonlijke behoefte.

Voor het onderzoek zijn wij momenteel op zoek naar ouders uit de gemeente Vaals, Landgraaf en Kerkrade waarbij er voor, tijdens of na de geboorte problemen ontstonden. Denk hierbij aan geldzorgen, mindere gezondheid, stress, geen werk of relationele spanningen.

Leren van elkaar, voor een Kansrijke Start

  • Ben jij woonachtig in Vaals, Landgraaf of Kerkrade?
  • Waren of zijn er problemen gedurende de zwangerschap en/of na de geboorte? Bijvoorbeeld geldzorgen, mindere gezondheid, stress, geen werk of relationele spanningen.
  • Bereid om jullie ervaringen te delen.

Veel baby’s in de gemeenten Kerkrade, Landgraaf en Vaals in Zuid-Limburg hebben geen kansrijke start. Dat komt vaak door problemen bij de (aanstaande) ouders zoals schulden, stress, geen werk hebben en psychische klachten. Binnen deze gemeenten werken we samen met het sociaal, publieke en medische domein aan het ontwikkelen van Knooppunten Kansrijke Start. Deze Knooppunten Kansrijke Start zijn een multidisciplinair overleg tussen professionals, voor zwangeren en jonge gezinnen (0-2 jarigen).

Het knooppunt beoogt meer gezinnen in een kwetsbare situatie tijdig te signaleren, samen met hen in gesprek te gaan over alle levensdomeinen op basis van het gedachtegoed van Positieve Gezondheid en, indien nodig, zo snel mogelijk door te leiden naar passende ondersteuning. Lees meer over dit project.

Sinds de oprichting van Pril Begin hebben wij een actieve bijdrage mogen leveren aan het actieprogramma Kansrijke Start Zuid Limburg. 

Als ervaringsdeskundigen binnen Pril Begin kunnen wij laagdrempelig gesprekken aangaan met ouders welke in een vergelijkbare, kwetsbare situatie zitten. Onze medewerking in een van de deelprojecten was dan ook snel van meerwaarde.

Indien je interesse hebt om je ervaring te delen en je voldoet op dit moment aan de doelgroep, vragen wij je om onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen zo snel mogelijk contact opzoeken. Zo is het mogelijk om eventuele extra vragen te stellen of direct een afspraak te plannen om met ons een interview af te nemen.

Aanmelden

Vul ons speciale contactformulier in en vertel kort waarom jij je ervaring wilt delen. Je mag in het vak “Reden” ook nog meer aanvullende informatie over jullie situatie invullen.

Afhankelijk van de hoeveelheid aanmeldingen welke wij ontvangen, kan het mogelijk enkele dagen duren voordat wij persoonlijk contact met je opnemen. 

Het kan zijn dat wij voldoende aanmeldingen ontvangen. Gezien de tijdsduur van het project, de interviews en het uitwerken hiervan, kan het voorkomen dat wij helaas niet iedereen direct kunnen uitnodigen voor een interview. 

Bedankt!

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op. 

Volg jij ons al op Social media?