Ontmoeten; luisteren en verbinden… hoe is die missie eigenlijk ontstaan? 

Ontmoeten, luisteren en verbinden, het is en blijft een prachtige missie vinden we zelf. Maar hoe zijn we daar eigenlijk op uitgekomen? Hoe is Pril Begin eigenlijk ontstaan? Dat vertellen we jullie graag in deze blog. 

Misschien heb je al gelezen of gehoord dat Pril Begin een samenwerking is tussen Niek en Moniek. Afzonderlijk van elkaar stapten we aan het prille begin van onze gezinnen in de achtbaan die in ons geval Extreem Vroeggeboorte heet. Een samenvatting van onze verhalen hebben we voor jou als podcast opgenomen.

De podcast van Niek luister je hier:

De podcast van Moniek luister je hier:

Maar goed, leuk om te horen die podcasts, maar hoe is Pril Begin nu ontstaan en de missie ontmoeten, luisteren en verbinden? 

Even een stapje terug naar de start van Pril Begin

Daarvoor gaan we even terug in de tijd, het is medio 2020 en Moniek is gevraagd om voor Kansrijke Start ervaringsverhalen op te halen van ouders die ook een moeilijke start hadden op bijvoorbeeld een NICU. Toevallig keek Moniek in het tijdschrift van het Ronald McDonald Huis Maastricht  en daarin las zij het verhaal van Niek en Kylie. Moniek nam contact op met Niek en het interview volgde. 

In dat interview kwamen we er achter dat we eigenlijk dezelfde missie hadden; in eerste instantie was dat het delen van onze eigen verhalen en verhalen van andere ouders op te halen. Want delen = helen, vinden wij nog steeds! Ook hadden we ons op de NICU hetzelfde afgevraagd, we hadden om ons heen gekeken en gezien dat er een afspiegeling van de maatschappij op zo’n afdeling terecht komt. Ook hadden we gezien dat iedere situatie, ieder gezin, iedere reis op de nicu anders is. Anders, maar ook weer met veel raakvlakken. Wanneer je dan thuis komt met je kindje en je denkt terug aan die achtbaan op de NICU, dan denk je automatisch ook aan die gezinnen en kinderen die je zag zitten in de achtbaan naast je. Hoe zou het met ze gaan? 

Lang verhaal kort; het interview met Niek liep natuurlijk uit want we hadden ontzettend veel met elkaar te delen. We besloten een vervolgafspraak te maken en in die afspraak ontstonden ook de contouren van Pril Begin. 

Onze missie was al snel duidelijk, waar gaan wij zelf op ‘aan’ en wat willen we bereiken met Pril Begin? Wat geeft ons bestaansrecht? Wie is onze doelgroep dan? 

We kwamen uit op ontmoeten, luisteren en verbinden

Ontmoeten: We willen een ontmoeting tot stand brengen; tussen ouders, tussen professionals maar ook tussen ouders en professionals. 

Luisteren: We willen een luisterend oor zijn voor gezinnen maar ook voor professionals. We willen een extra oor zijn in overleggen of projecten waarin wij, onbevooroordeeld, óók de stem willen laten horen van onze achterban. 

Verbinden: In verbinding, daar gebeurt het. Wij zijn van mening dat we wanneer we inzetten op een betere verbinding tussen professionals onderling maar ook op de verbinding met een gezin, we tot hele mooie inzichten kunnen komen. In échte verbinding mag je namelijk op de eerste plaats elkaars menselijkheid zien en daarmee kun je pas echt werken aan een kansrijke start. 

Ben jij benieuwd naar wat ‘Ontmoeten, Luisteren en verbinden’ voor jou als professional zou kunnen brengen? Kijk eens naar ons aanbod of ontmoet ons live op een event. Of stel jouw vraag via ons contact formulier. 

We ontmoeten jou graag, om te luisteren en verbinden! 

Heeft dit blogbericht je aan het denken gezet en wil je jouw mening over dit onderwerp delen? Stuur ons een berichtje op Instagram, Facebook of LinkedIn.

Niek en Moniek - Oprichters Pril Begin

Hi, wij zijn Niek en Moniek

Wij verkleinen de kloof tussen ouders en zorgprofessionals met projectdeelname, gastlessen, trainingen, workshops en lotgenoten contact voor ouders zodat kwetsbare gezinnen kwetsbaar van start gaan. 

Lees en luister meer in onze Blog & Podcast

Download gratis

Tips van en voor NICU ouders en hun netwerk

Wat zijn de Do’s en Don’ts op de NICU voor ouders en hun netwerk? Wij delen het met je in een gratis infographic, speciaal voor ouders en hun netwerk.

Zorg en hulpverlening is mooi en uitdagend mensenwerk; hoe blijf jij écht in contact met een gezin zonder jezelf te verliezen?

Wanneer je in de zorg of hulpverlening werkt, ben je dagelijks in contact met mensen. Het mooie daarvan is dat geen werkdag voor jou hetzelfde hoeft te zijn.

Het verhaal van Niek: vader, coach en oprichter Veurwaarts en Pril Begin

Niek is co-oprichter van Pril Begin en deelt zijn ervaring van het kwetsbare begin voor zijn zoon Dex.