Wat kunnen wij voor jou betekenen?

"Onze pijlers"

Ontmoeten

Praten met lotgenoten kan een positieve bijdrage leveren aan het verwerken van jullie eigen achtbaan van emoties.
Soms tref je in het ziekenhuis ouders waar je een goede band mee opbouwt. Echter kan het ook zo zijn dat je er op dat moment nog niet aan toe bent om contact te leggen.
Wij hebben een steeds groter wordend netwerk van ouders waarbij de geboorte van hun kindje(s) anders verliep dan gepland.

Hoe doen wij dat?

Ons netwerk van ouders welke een moeilijke start hebben meegemaakt, is groeiende. Vaak willen ouders ook andere helpen. 

Luisteren

Iets wat zo vanzelfsprekend is, blijkt in de realiteit op de NICU of Neonatologieafdeling ver te zoeken.
Want wie luistert er nu echt naar jou? Wie begrijpt wat er zoal in je omgaat? Wie laat jou in je waarde?

Soms wil je simpelweg met iemand kunnen praten die in hetzelfde schuitje heeft gezeten en daadwerkelijk snapt hoe machteloosheid aanvoelt of dat monitoralarmen steeds maar weer angst kunnen oproepen.

Hoe doen wij dat?

Op verzoek komt iemand van Pril Begin bij je langs om samen te praten. Uiteraard kan een gesprek ook digitaal plaatsvinden. 

Verbinden

Als ouders weken in het ziekenhuis verblijven en dan eindelijk naar huis mogen, komt het besef dat alle zorg door de ouders zelf gedaan moet worden.

Voor velen is het gesneden koek door de “family-center-care” waarbij de ouders zij aan zij met de verpleging de verzorging uitvoerden. En toch kan er iets blijven knagen. Er zijn lopen verschillende follow-up trajecten waarbij de ontwikkeling van het kind wordt gevolgd. Helaas wordt de (mentale) welzijn van de ouders te weinig gevolgd, met eventueel alle gevolgen van dien.

Ouders weten vaak niet waar ze moeten zoeken, schamen zich om hulp te vragen of zijn communicatief niet sterk genoeg. 

Hoe doen wij dat?

Ons netwerk met (medische) professionals is nog altijd groeiende. Met een groot deel hebben wij reeds een duurzame connectie, doordat wij zelf ook gebruik maken van de diensten.

Projecten

Steeds vaker wordt de samenwerking met Pril begin opgezocht door de kennis, ervaring en netwerk op het gebied van vroeggeboortes. Zo zijn wij actief betrokken bij verschillende projecten van Kansrijke Start.

Hoe doen wij dat?

Wij kunnen deskundig en ervaringdeskundig advies uitbrengen. Door de verschillende achtergronden binnen ons team zijn wij in staat om vanuit het oogpunt van vader en moeder te spreken.

Bedankt!

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op. 

Volg jij ons al op Social media?