Verbreed je perspectief

Beste Kansrijke Start-professional,

Je bent van harte uitgenodigd om je aan te melden voor ‘Verbreed je perspectief’. Een dag waarin ouders ons doormiddel van luistersessies meenemen in hun eigen ervaringen, maar ook waar we doormiddel van verschillende werkvormen het gesprek met elkaar aan gaan en samen kijken hoe je op basis van de ervaringen van ouders in je eigen dagelijkse praktijk mogelijk veranderingen aan kunt brengen.

Kom jij ook luisteren naar en leren van ouders?!

Deze ouders waren aanwezig tijdens het kennisfestival Kansrijke Start Zuid-Limburg op 31 oktober 2023. Ze verzorgden toen een deelsessie die veel interesse wekte bij de deelnemers. Na afloop ontvingen wij veel positieve reacties. Daarom besloten we hier een vervolg aan te geven. Veelgestelde vragen waren namelijk: Wat kunnen we nu met deze waardevolle informatie in de praktijk? Wat kan er veranderen en op welke manier? 

We beginnen de bijeenkomst met 2 luistersessies. Mocht je de deelsessie tijdens het kennisfestival al hebben gevolgd, dan kun je je ook enkel aanmelden voor het tweede gedeelte van het programma, de verdieping. Je kunt je voor 1 luistersessie aanmelden, omdat ze allebei tegelijk plaatsvinden. 

Wil jij je direct inschrijven? Dat kan onderaan deze pagina!

Luistersessie 1:

Romy:
Trotse moeder van Teun.  Hij is 7 jaar oud en gediagnosticeerd met een autisme spectrum stoornis gepaard met een ontwikkelingsachterstand.

Anke:
Het is juni 2019 als ik beval van een voldragen zoon. Hij wordt snel weg gepakt want hij is blauw en heeft zuurstof nodig. Pas een aantal uur later kan ik hem voor het eerst vasthouden. Het hele plaatje van knuffelen met je kind is verstoord en mijn gevoelens en gedachten worden alleen maar donkerder. Helemaal als hij na 6 weken onophoudelijk begint te huilen en dit 6 weken duurt 13 uur per dag.

Tiffany:
Trotse moeder van tweelingdochtertjes Esmee en Fenna (8).
Ze wonen sinds eind 2019 vrijwillig in een pleeggezin. “Houden van is soms ook hele moeilijke keuzes maken in het belang van je kinderen”

Luistersessie 2

Moniek:
Ik deel graag over de reis van ons gezin na de extreem vroeggeboorte van onze oudste zoon in 2015, de bijna 4 maanden in het ziekenhuis, de gevolgen voor ons als ouders én de dingen waar je tegen aan loopt als ‘prematuur ouder’ bij het opgroeien van je kind. Maar ook hoe deze spannende periode mij uiteindelijk ook mooie dingen heeft gebracht. 

Niek:
In mijn verhaal neem ik jullie mee hoe ik als vader de plotselinge vroeggeboorte van mijn zoon Dex heb ervaren.  De tijd op de NICU, mijn hel op aarde, had een gigantische impact op mijn mentale welzijn Het werd uiteindelijk een strijd tegen onbegrip, onwetendheid en vooral taboes.

Locatie & Programma:

Datum:23 mei 2024
Locatie:Superstudios Oliemolenstraat 60, 6416 CB Heerlen
Parkeren bij het gebouw of in de wijk. Advies: rij samen of kom met fiets of kom met het OV.
09.00-09.30 uur:Inloop
09.30-09.50 uur:Opening
09.50- 12.00 uur:Luisteren naar ouders
12.00-12.30 uur:Lunch (deelname staat voor iedereen open, ook wanneer je een deel van het programma bijwoont)
12.30-14.30 uur:Leren van ouders (verdieping)
14.30-15.00 uur:Afsluiting en informeel napraten.

Inschrijven:

Let op: je dient je voor ieder onderdeel afzonderlijk aan te melden. Deelname is kosteloos. Er is ruimte voor 40 deelnemers, dus meld je snel aan.

(Klik op onderstaande knoppen om je per onderdeel in te schrijven)

We kijken uit naar je komst! 

Kansrijke Start Zuid-Limburg
Burgerkracht Limburg
Ouders

Niek en Moniek - Oprichters Pril Begin

Hi, wij zijn Niek en Moniek

Wij verkleinen de kloof tussen ouders en zorgprofessionals met projectdeelname, gastlessen, trainingen, workshops en lotgenoten contact voor ouders zodat kwetsbare gezinnen kwetsbaar van start gaan. 

Lees en luister meer in onze Blog & Podcast

Download gratis

Tips van en voor NICU ouders en hun netwerk

Wat zijn de Do’s en Don’ts op de NICU voor ouders en hun netwerk? Wij delen het met je in een gratis infographic, speciaal voor ouders en hun netwerk.

Het verhaal van Moniek: moeder, coach en oprichter Studio Puur Geluk en Pril Begin

Moniek is co-oprichter van Pril Begin en deelt haar ervaring van het kwetsbare begin van haar zoon Max.

Zorg en hulpverlening is mooi en uitdagend mensenwerk; hoe blijf jij écht in contact met een gezin zonder jezelf te verliezen?

Wanneer je in de zorg of hulpverlening werkt, ben je dagelijks in contact met mensen. Het mooie daarvan is dat geen werkdag voor jou hetzelfde hoeft te zijn.